בן אש

ספרינקלרים

ההיסטוריה המרתקת של ספרינקלרים לכיבוי אש

 

ספרינקלרים- מה זה? מערכות ספרינקלרים לכיבוי אש, הן מרכיב בסיסי באמצעי הגנה מודרניים מפני אש, שנועדו להילחם במהירות וביעילות בשריפות, במסגרות שונות, מבתי מגורים ועד מבנים מסחריים.

מערכות אלו מורכבות מרשת של צינורות מלאים במים בלחץ, המותקנות אסטרטגית ברחבי המבנה, כדי לזהות ולכבות שריפות, לפני שהן מחריפות לאירועים קטסטרופליים.

שלא כמו תפיסות שגויות פופולריות, המתוארות בסרטים ובטלוויזיה, מערכות הספרינקלרים לא פועלות בו-זמנית, בתגובה לנקודה אחת עם עשן או חום. ראשי ספרינקלר בודדים מופעלים באופן עצמאי, על ידי נקודת החום הקרובה אליהן, ישירות מעל האש, ומשחררים מים בדיוק בנקודה.

גישה ממוקדת זו, לא רק ממזערת נזקי מים, אלא גם מדכאת את הלהבות במהירות, מגבילה את התפשטות האש, ומספקת לאנשים בסביבה, זמן יקר להתפנות בבטחה. עם התקדמות הטכנולוגיה, ניתן לשלב מערכת ספרינקלרים מודרנית עם אזעקות אש, ומערכות תגובה לשעת חירום, כדי להגביר את יעילותן ולהבטיח מענה מהיר ומתואם, במקרה חירום של שריפה.

מרתק לעקוב אחרי ההיסטוריה המדהימה של המצאת מערכת ספרינקלרים כיבוי אש, עד לימים אלו.

 

ליאונרדו דה וינצ'י

ליאונרדו דה וינצ’י עיצב מערכת מתזים במאה ה -15. דה וינצ’י התקין אותו במטבח של פטרונו, ובמהלך סעודה ענקית, הכל השתבש במטבח ופרצה שריפה. מערכת המתזים עבדה היטב, גרמה הצפה ששטפה את כל המזון וחלק נכבד במטבח.

 

אמברוז גודפרי

אמברוז גודפרי, יצר את מערכת המתזים המוצלחת האוטומטית הראשונה ב 1723.  הוא השתמש באבק שריפה לשחרר טנק לכיבוי נוזל.

 

ויליאם קונגרייב

מערכת המתזים המודרנית הראשונה בעולם, הותקנה בתיאטרון המלכותי, דרורי ליין בבריטניה בשנת 1812 על ידי האדריכל שלה, ויליאם קונגרייב. היא הייתה מכוסה על ידי פטנט מספר 3606, מאותה שנה. המערכת הייתה מורכבת ממאגר אטום גלילי של 95,000 ליטר, ממנו הורכבה סדרה של צנרת של 10 אינץ עיקריים, אשר מסועפים לכל חלקי התיאטרון. סדרה של צינורות יותר קטנים, שיצאו מהצנרת הראשית עם חורים לכל האורך, כשדי לשפוך דרכם מים במקרה של שריפה.

מ 1852 כדי 1885, מערכות צינור מחורר, שימשו במפעלי טקסטיל ברחבי ניו אינגלנד כאמצעי הגנה מפני אש. עם זאת, הן לא היו מערכות אוטומטיות; היה צריך שאדם יפעיל את המערכת.

 

פיליפ וו פראט

הממציאים הראשונים החלו להתנסות עם מתזים אוטומטיים, סביב 1860. מערכת המתזים האוטומטית הראשונה, נרשמה כפטנט על ידי פיליפ וו פראט בשנת 1872.

 

הנרי פרמלי

הנרי פרמלי מניו הייבן, קונטיקט, נחשב לממציא של ראש המתז האוטומטי הראשון. פרמלי שיפר את הפטנט של פראט, ויצר מערכת מתזים טובה יותר. בשנת 1874, הוא התקין מערכת מתזים שלו במפעל הפסנתר שבבעלותו.

 

פרדריק גרינל

פרדריק גרינל שיפור העיצוב של פרמלי,  ובשנת 1881 רשם פטנט על מתזים אוטומטיים הנושאים את שמו. הוא המשיך לשפר את המכשיר וב -1890 המציא את מתז דיסק זכוכית, שזהה לזה שבשימוש היום.

עד 1940, המתזים הותקנו כמעט באופן בלעדי, להגנה על מבנים מסחריים, שבעליהם היו מסוגלים להחזיר את ההוצאות שלהם, עם החיסכון בעלויות הביטוח. במהלך השנים, מערכת מתזים הפכה לציוד בטיחות חובה, בחלקים מסוימים של צפון אמריקה. עבור בתי חולים, בתי ספר, בתי מלון ומבני ציבור אחרים, בכפוף החוק הבנייה המקומית והאכיפה.

עם זאת, מחוץ לארה”ב וקנדה, לעתים רחוקות מוכתבת מערכת מתזים על ידי חוקי בנייה.

מערכות מתזים  היום מותקנות במגוון מבנים, כולל בתי ספר ומבני מגורים.

מערכות כיבוי אוטומטיות

 

תקנות בניין בבריטניה

תקנות בניין בסקוטלנד ובאנגליה, לעיתים קרובות דורשות מערכות מתזי אש, שיותקנו לסוגים מסוימים של נכסים, כדי להבטיח את שלומם של הדיירים.

בסקוטלנד, בכל בתי הספר החדשים מתקינים מערכת מתזים, וכך גם בתי אבות חדשים, הדיור המוגן ובתי דירות רבי קומות. באנגליה בכל הבניינים רבי הקומות מעל 30 קומות, חייבים במערכת מתזים.

בשנת 2011 ויילס הפכה למדינה הראשונה בעולם, שהפכה את ההתקנה של מערכת מתזים בבתים חדשים- לחובה. החוק יחול על בתים חדשים שנבנו כבלוקים של דירות, כמו גם בתי אבות ואולמות ובאוניברסיטאות עם מגורים. חוק זה נכנס לתוקף ב- ספטמבר 2013.

 

תקנות בניין בארצות הברית

מערכות מתזים היו בשימוש בארצות הברית מאז 1874, והיו בשימוש במפעלים שבהם שריפות היו לעתים קרובות אסון קטסטרופלי, מבחינת נזקים בנפש וברכוש. בארצות הברית, מערכת מתזים היום נדרשת בכל בניין, שבו הגישה של מכבי אש קשה, כך שהיכולת של הכבאים להזרים מים בכמות מספקת לכיבוי שריפות- מוגבלת.

מערכת המתזים  עשויה להיות מותקנות בדרישת חוקי הבנייה, או עשויה להיות מומלצת ​​על ידי חברות ביטוח, כדי לצמצם הפסדי נכס פוטנציאליים, או הפרעה עסקית

במקומות הומים, בדרך כלל מעל 100 אנשים, ומקומות עם אפשרויות לינת לילה כגון בתי מלון, בתי אבות, מעונות ובתי חולים, בדרך כלל דורשים מערכת מתזים

 

בן אש- התקנת ספרינקלרים בטיחותית

כיום, התקנת מערכת ספרינקלרים כרוכה בתהליך קפדני, שמתחיל בהערכה מפורטת של מערך המבנה, ודרישות ההגנה מפני אש.

הטכנולוגיה המתקדמת, מאפשרת פתרונות עיצוב מותאמים אישית, המשלבים גורמים כמו תפוסת המבנה, סכנות אש ויכולות אספקת מים. אנשי המקצוע מטעם "בן אש", משתמשים בציוד וחומרים חדישים, על מנת להבטיח מיקום מדויק של ראשי המתזים והצנרת, תוך הקפדה על תקנות הבטיחות ותקני התעשייה המחמירים ביותר.

בדגש על יעילות ואפקטיביות, התקנת מערכות ספרינקלרים מודרניות, מתעדפת פגיעה מינימלית לעיצוב מבנה הקיים, תוך מקסום כיסוי מיגון האש. התוצאה היא מערכת כיבוי אש אמינה ומותאמת, המספקת שקט נפשי ובטיחות משופרת לדיירים.

צרו איתנו קשר לייעוץ, הכוונה, והתקנה של מערכות ספרינקלרים. 09-7460131. נשמח לשרת אתכם.

תיאום פגישה בלחיצה

מלאו את הפרטים בטופס ואחזור אליכם בהקדם למתן מענה מקצועי

דילוג לתוכן