בן אש

תחזוקת מערכות מתזי מים

תחזוקת ספרינקלרים- איך לתחזק מערכות גילוי אש

מערכות מתזי מים לגילוי אש, הן מנגנוני בטיחות חיוניים, שנועדו לזהות, ולכבות שריפות במבנים. מערכות אלו מורכבות ממרכיבים שונים, הפועלים יחד, כדי לספק גילוי מוקדם של שריפות, והתערבות מהירה למניעת התפשטותן. מערכות כיבוי אש ממלאות תפקיד מכריע בשמירה על חיים ורכוש, על ידי הבטחה של תגובה מהירה במקרי חירום שריפות.

אחד המרכיבים המרכזיים של מערכות כיבוי אש, הוא מערכת גילוי האש, הכוללת גלאי עשן, גלאי חום ואזעקות המופעלות כשהן מזהות סימני שריפה. גלאים אלו ממוקמים באופן אסטרטגי ברחבי הבניין, כדי לספק כיסוי מקיף והתרעה מוקדמת, במקרה של שריפה. בנוסף, מערכות כיבוי אש עשויות לכלול מערכות ספרינקלרים, מערכות כיבוי מבוססות גז או מערכות קצף, המופעלות לדיכוי שריפות לאחר זיהוין.

בסך הכל, מערכות כיבוי אש הן מערכות בטיחות קריטיות, שנועדו לצמצם את הסיכונים הכרוכים בשריפות, ולהגן על הדיירים והעוברים ושבים מפני נזק. תחזוקת מערכות גילוי אש וכיבוי אש כהלכה, היא חיונית להבטחת בטיחותם ורווחתם, של האנשים השוהים במתחם, לרבות מבני מגורים, מסחר ותעשייה.

 

הרכיבים שדורשים תחזוקת מערכות כיבוי אש

מערכות כיבוי אש וגילוי אש, מורכבות ממספר רכיבים הדורשים תחזוקה שוטפת, על מנת להבטיח את תפקודם התקין, במקרה חירום של שריפה. המרכיבים המרכזיים המצריכים תחזוקה, הם:

  1. גלאי עשן: גלאי עשן הם מרכיבים חיוניים של מערכות גילוי אש, שחשים את נוכחותם של חלקיקי עשן באוויר. תחזוקה שוטפת כוללת בדיקת רגישות גלאי העשן, ניקויים למניעת הצטברות אבק, והחלפת סוללות לפי הצורך.
  2. גלאי חום: גלאי חום נועדו לפעול, כאשר הם מגיעים לסף טמפרטורה מסוים. יש לבדוק את הגלאים הללו, האם הם תקינים בתחום הכיול והפונקציונליות, כדי להבטיח שהם יכולים לזהות במדויק שינויי טמפרטורות.
  3. לוחות בקרה: לוחות בקרה הם המרכז של מערכות גילוי אש. הם אחראים על קליטת אותות מגלאים, והפעלת אזעקות או מערכות כיבוי. תחזוקה שלהם כרוכה בבדיקה של תקשורת תקינה, עם כל רכיבי המערכת וכן, וידוא שמקורות כוח הגיבוי פועלים.
  4. אזעקות: אזעקות קוליות וחזותיות הן הכרחיות, כדי להתריע על מצב חירום של שריפה. תחזוקה שוטפת כוללת בדיקת סירנות אזעקה, נורות ועוד, כדי לוודא שהם פועלים כהלכה.
  5. מערכות כיבוי: מערכות כיבוי אש, כגון ספרינקלרים או מערכות מבוססות גז, דורשות תחזוקה כדי להבטיח שהשסתומים, הצינורות והחרירים נקיים מחסימות, ומתפקדים כראוי.

 

על ידי ביצוע תחזוקה שוטפת ברכיבים אלו, בעלי ומנהלי בניינים יכולים לסייע להבטיח, שמערכות כיבוי האש וגילוי האש שלהם, יישארו תפעוליות ויעילות בהגנה על חיים ורכוש, במקרה של שריפה.

 

איך מבצעים תחזוקה מערכות גילוי אש ועשן, ובאיזו תדירות?

מערכות גילוי וכיבוי אש, מתוחזקות באמצעות שילוב של בדיקות שגרתיות ושירות, על מנת להבטיח ביצועים ואמינות מיטביים שלהן. תדירות פעולות התחזוקה, עשויה להשתנות בהתאם לסוג המערכת ולדרישות הספציפיות, המתוארות על ידי התקנים והיצרנים הרגולטוריים.

ככלל, מערכות כיבוי אש צריכות לעבור תחזוקה שוטפת, לפחות פעם בשנה, כדי לעמוד בתקנות ותקני הבטיחות.

תחזוקה של מערכות כיבוי אש כוללת בדרך כלל את השלבים הבאים:

  1. בדיקה: בדיקה ויזואלית יסודית של כל רכיבי המערכת, לרבות גלאים, לוחות בקרה, אזעקות וציוד כיבוי. הבדיקה נערכת כדי לזהות כל סימן הנראה לעין של נזק, בלאי או תקלה.
  2. בדיקה: בדיקה פונקציונלית של המערכת מתבצעת, כדי לוודא שכל הרכיבים פועלים כמתוכנן. זה עשוי לכלול הפעלת אזעקות, בדיקת מערכות גילוי וכיבוי, ובדיקת תקשורת בין רכיבי מערכת.
  3. שירות: כל התיקונים או ההתאמות הנחוצים, המזוהים במהלך הבדיקות, מטופלים באופן מידי, כדי להחזיר את המערכת בהקדם למצב תקין. זה עשוי לכלול החלפת סוללות, ניקוי גלאים, כיול מחדש של חיישנים או תיקון חיווט פגום.
  4. תיעוד: תיעוד מפורט של פעילויות תחזוקה, בדיקות וכן כל תיקון או החלפה שבוצעו. הם מתועדים כדי לעקוב אחר היסטוריית התחזוקה של המערכת, ולהבטיח עמידה בדרישות הרגולטוריות.
  5. שירותים מקצועיים: תחזוקה של מערכות כיבוי אש, מתבצעת בדרך כלל על ידי אנשי מקצוע מיומנים, עם מומחיות במערכות בטיחות אש. לאנשי מקצוע אלו יש את הידע והמיומנויות, לבצע משימות תחזוקה בצורה בטוחה ויעילה, בהתאם להנחיות שהותוו על ידי הרשויות הרגולטוריות ולפי התקנים בתעשייה.

 

על ידי הקפדה על לו"ז תחזוקה קבוע, והבטחה שאנשי מקצוע מוסמכים יטפלו במשימות התחזוקה, ניתן לעזור להאריך את תוחלת החיים של מערכות הכיבוי, ולהבטיח את מוכנותן לתגובה יעילה, במקרה של חירום שריפה.

 

מי רשאי לבצע תחזוקת ציוד כיבוי אש?

במסגרת בדיקות ותחזוקה שנתיות, למבני משרדים ומבני תעשייה, עבודות תחזוקה של מערכות כיבוי אש, צריכות להתבצע על ידי צוות טכני מקצועי. זאת בהתאם להנחיות שנקבעו על ידי מכון התקנים הישראלי, ודרישות שירותי הכבאות בישראל, לפי תקן 1928. תקנים אלו מתווים את הדרישות והנהלים הדרושים, לתחזוקת מערכות בטיחות אש, כדי להבטיח את יעילותן במצבי חירום.

כוח אדם מורשה, כגון טכנאים מיומנים בעלי מומחיות במערכות בטיחות אש, רשאים לבצע עבודות תחזוקה במערכות כיבוי אש. אנשי מקצוע אלו מחזיקים בידע ובכישורים הנדרשים, לביצוע משימות תחזוקה, בצורה בטיחותית ויסודית. על ידי הפקדת עבודות תחזוקה בידי אנשי מקצוע מוסמכים, בעלי המבנים יכולים להבטיח, שמערכות כיבוי האש שלהם מתוחזקות כראוי, ועומדות בתקנים.

חשוב לציין גם, כי הדרישות למערכות גילוי וכיבוי אש, פעמים רבות מגיעות מטעם הביטוח. כך שבמקרה שמערכות אלו לא עובדות בצורה תקינה, במקרה של אסון חלילה, הביטוח עלול לא לשלם את חלקו.

 

חברת "בן אש"- מערכות גילוי וכיבוי אש

חברת "בן אש" מתמחה בהתקנת מערכות גילוי וכיבוי אש, ומציעה שירותי תחזוקה בהתאם לתקנים הישראליים. עם מומחיות במערכות בטיחות אש, אנו מבטיחים ביצועים ואמינות מיטביים.

סמכו עלינו לקבלת פתרונות מיגון אש מקיפים, המותאמים לצרכי הבטיחות שלכם. צרו איתנו קשר לקבלת שירות בטלפון 09-7460131.

תיאום פגישה בלחיצה

מלאו את הפרטים בטופס ואחזור אליכם בהקדם למתן מענה מקצועי

דילוג לתוכן